ANTi DIEET DAG? Liever ANTi DIEET LEVEN….

Ik sta op een receptie en er wordt naar mijn beroep gevraagd. Het is onvermijdelijk dat diegene begint over zijn/haar buik, wat en hoeveel hij/zij eet. Hoeveel kilo’s die wel aangekomen is of zou willen afvallen. Of juist een discussie uitlokt rond een bepaald product. In het ergste geval vertel diegene welk diëten er afgelopen jaar gevolgd is. En vooral of ik ze wel ken. De diëtisten quiz noem ik het maar even..
De verwachting wordt geschept dat je in die 10 minuutjes nadat je handen hebt geschud en kort kennis hebt gemaakt een “uitgewerkt” advies even ophoest of een bevestiging geeft van ‘fout’ gedrag. En meestal eindigt het gesprek met “ja ik weet wel wat ik fout doe”. Over het wegeten of wegdrinken van negatieve emoties wil immers niemand het over hebben, zeker niet in gezelschap. Geloof me sommige diëtisten houden van lekker eten, maar in de vrije tijd erover praten valt me vaak genoeg zwaar op de maag. Op zo’n moment wil ik mijn vingertje liever om een glaasje biologisch wijn wenden, dan die in de lucht houden. Gewoon genieten.

De mens is het meest interessante wezen om te helpen. Als het sec om hulp gaat die passend is en mij voldoening geeft wordt het voor beiden een succes. Het gaat om keuzes. Met schrijven, koken/boodschappen doen, wandelende consulten, voedings-/dieetadviezen en vooral mindfulness toepassen, hebben mijn klanten de keuze hoe ze het afvallen aan willen pakken. De een vult het ander zeker aan en het is gewoon leuk!


Gister was anti-dieet dag. Geen idee dat die bestond. Onthou, diëten worden meestal uitgeschreven voor mensen met een ziektebeeld. Anders tegen jezelf kijken en anders met je voeding en levensstijl is ‘for life!’


Kan en wil je in kleine stappen tot een betere gezondheid komen? Meld je aan.
Wie betaald dit? De verzekering betaalt 3 uur per klant per jaar uit de basisverzekering.
Ik ben aangesloten bij VGZ en Zilveren Kruis/Achmea.
De rest van de uren is voor eigen rekening.
We weten dat de diëtist, de deskundige blijft op voedingsgebied.
Maak daar gebruik van. Stel vast wat je nodig hebt.

Alle goeds kost tijd.
Gun het jezelf en wie weet
heffen we aan het einde van
je reis het glas samen.

Ruthmila

Ruthmila Timmerman-Florencia.
Kwaliteitsregisternr: 599904637489
info@art2health.com of meld u zich aan via www.art2health.com

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *