De kunst van gezond zijn

Art2Health staat voor de kunst van gezond zijn en je kunt door kunst teruggaan naar gezondheid. Maar hoe doe je dat?
Ons brein bestuurt alle organen in ons lichaam. Dus als je voor de brein zorgt, zorgt het goed voor jou. Door je creative brein te activeren en stimuleren word je een gezonder en blijer mens. Er zijn verschillende manieren om van kunst te genieten en om het te doen. Denk hier bij aan schilderen, tekenen, lezen, muziek spelen, dansen, fotograferen. Alles wat je waarneemt aan ruiken, proeven, voelen, zien en horen wordt vastgelegd in je brein. Van organiseren, knutselen, vertellen tot tuinieren, techniek of zingen, talenten hebben we allemaal.

Welk aanpak naar gezondheid kies ik?

Voor mij is het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en op uw waarde ingeschat wordt. Omdat we allebei dan de meeste succes boeken. Samen kijken we of u behoefte heeft aan een lang consult of meerdere korte gesprekken. Het kan online en/of persoonlijk bijvoorbeeld in de vorm van een wandeling. Na uw aanmelding zal ik contact met u opnemen. https://www.art2health.com/inschrijven/.
Hierna volgt een ‘face to face’ intake. De intake en evt. eerste vervolg neemt bij voorkeur
plaats in een korte wandeling met Gioia, de hond. http://linkedin.com/in/ruthmila-t-b831a653

Mijn aanpak is gericht op 4 gebieden. Fysiek, voeding, mentaal en geestelijk. Een doorverwijzing voor een afspraak is niet nodig. Ik werk graag samen met diverse maatschappelijke groepen en vakgroepen, buiten mijn eigen vakgebied, die zich met name richten op preventie.

https://www.artsenleefstijl.nl/
Leefstijl komt steeds meer onder de aandacht van medici. Dat is de nieuwe curatieve zorg.
Wat eigenlijk al jaren dient als preventieve zorg, maar niet als zodanig wordt erkend.

Een preventieve basis als uitgangspunt, gecombineerd met het verlangen om steeds meer mijn aangeboren creativiteit te benutten heeft me zover gebracht. Het levert mij meer aandacht en energie op voor u. Om creatief te denken, hoef je niet creatief te zijn. Mijn doel is om je creativiteit zoveel mogelijk te activeren, zodat je in staat bent om andere paden te durven kiezen op deze 4 verschillende vlakken.

Uit de vicieuze cirkel getrokken worden, dat is wat je wilt. Verandering heeft echt letterlijk beweging en tijd nodig. De nodige ontspanning is een onderdeel van het geheel. Daar komt de beweging, zowel in je brein als letterlijke ontspanning van uw spieren, om de hoek kijken. Bewust zijn van je ademhaling is onderdeel van ontspanning. Daar kan ik op een laagdrempelige manier mee helpen. We werken met realistische doelen. Die om de zoveel tijd geëvalueerd worden. Door de juiste vragen te stellen komen we waar we zijn moeten. De kunst zit in het woord moed. Oplossingen liggen verborgen in uzelf en heeft meestal alleen de bevestiging nodig. Alles wat je aandacht geeft groeit dus ook het positieve.

Welk gezondheidsprobleem los ik op?

De mythe dat de hulpverlener al uw problemen oplost is niet realistisch. Ik pretendeer niet al uw problemen op te lossen. Met de nodige levenservaring, mensenkennis, ervaring op het gebied van voeding gezondheid, diëtetiek en creativiteit kijken we samen naar de uitdaging waar u tegenaan loopt. De uitdagingen kunnen zijn: overgewicht, slaapproblemen, concentratie problemen, laag immuunsysteem, te weinig beweging, het halen en het organiseren van boodschappen, het kennen en bereiden daarvan, (de sociale) burn-out en ‘last but not least’ (pre) diabetes, m.n. diabetes type 2

Gek genoeg hebben al deze problemen met elkaar te maken, als je de eerste steen van een dominosteen parcours licht raakt vallen ze een voor een om. En dat is precies waar we bang voor zijn. Gelukkig komt na chaos nieuwe structuur.

Hoe gaan we beginnen?

Iedereen is anders, gelukkig! We gaan eerst kennismaken. Na het eerste gesprek bepalen we samen of u ermee doorgaat of dat u voor een andere weg kiest. Samen kijken we naar wat u kan en hoe u dat in gaat zetten. We nemen kleine stappen. Gaandeweg zult u zien, dat u zo veranderingen in uw voedingspatroon en leefpatroon, hoe klein ze ook zijn, beter kunt vasthouden. Het is geen luxe
om soms uw naasten te betrekken bij hetgeen u wilt bereiken. Het is een reis die je maakt. Soms sta je even stil, soms moet je klimmen en heb je bepaalde vaardigheden nodig en een ander moment geniet je van het uitzicht.

Wordt dit allemaal vergoed?

Uit de basis word 3 uur Voeding en Dietetiek vergoed per jaar.
https://www.art2health.com/tarieven-en-vergoeding/
Voor uw eigen risico verwijs ik u naar uw zorgverzekeraar.
Wilt u dit ook voor uzelf, familielid of personeel?

Ruthmila Timmerman-Florencia.
info@art2health.com
Kwaliteitsregisternr:
599904637489
Mail me: info@art2health.com
of meld u zich aan op www.art2health.com.

Geef me uw tijd en ik geef u structuur en inzicht.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *