Hond Gioia

Even kennismaken.
Dit is Gioia, labrador. teefje. 4 jaar oud.
Blij, fit, gezellig, waakzaam, leergierig en gehoorzaam.
Eigenaardigheid:
Krant lezen (snuffelen in het gras) en als het zo uitkomt lekker gras eten.
4 oktober zou haar dag moeten zijn.
Maar daar heeft ze zelf geen benul van.
Want elke dag is Gioia’s dag!

Gioia is naast mijn huisdier, een prima loopmaatje, een slimme vreedzame afstammeling van de wolf, die tijdens het lopen precies weet wanneer aandacht te vragen. Ze wordt met plezier ontvangen en ontvangt klanten van Art2health met enthousiasme. Zowel Gioia als ik hebben verschillende trainingen samen gevolgd; de basis training, theatertraining en enkele specifieke trainingen.

Een huisdier nemen, heeft ondanks de zorg, een drie tal effecten op ons. Je wordt gelukkiger, je voelt je beter en je lichaam komt tot rust. Dat heb ik persoonlijk ervaren.

Tijdens de intake en de eerste vervolgconsult, gaat ze mee. Handig! Want al lopend praat je wat makkelijker en komen positieve helpende stoffen vrij. Naast het feit dat je buiten bent en in beweging, leer ik jouw persoon beter kennen, wat winst is voor de gehele behandeling. De Intake duurt korter, het werkt een stuk effectiever en efficiënter dan een uur lang aan tafel zitten. Het proces verloopt minder ingewikkeld en de basis voor succes is gelegd.


Het is nieuw, anders… en daar hou ik van!

Deze aanpak van de consulten past precies in de 4 vlakken van Art2health; fysiek-, mentaal-, psychologisch- en op voedingsvlak. In je eigen kracht terugkomen is wat je uiteindelijk wilt.

Door jezelf in beweging te brengen kan je in je brein ook stappen gaan maken.

Ons positieve hormonaal lichaam.

Over de biochemische processen in ons lichaam en de stoffen die we aanmaken kunnen we enigszins controle hebben door ons gedrag te veranderen. Je hersenen geven dopamine, endorfine, prolactine en serotonine af aan het lichaam. Die stoffen zorgen onder andere ervoor dat je minder pijn voelt en hebben als het ware een verdovend effect. Het zorgt voor ontspanning en heeft eigenlijk hetzelfde effect als het eten van chocolade. Dat effect wordt nog groter als het contact met een huisdier niet alleen bij oogcontact blijft. Volgens onderzoek hoeft het maar om een paar minuten aaien te gaan. We weten uit onderzoeken dat dieren aaien, de bloeddruk verlaagt. En daar geniet Gioia, van want ook bij haar komt namelijk ook dopamine vrij.

Kunnen honden je psychologisch beter maken? Het antwoord is ja. Is er meer onderzoek nodig? Ja.
In de tussen tijd zet ik haar bewust in. Natuurlijk rekening houdend dat niet iedereen gebaat is bij een hond. Er zijn natuurlijk mensen die allergisch of bang zijn voor honden.

Op de werkvloer stimuleert de hond sociale cohesie, tussen collega’s. Terwijl dus steeds meer thuisgewerkt “moet” worden, met alle gemakken en ongemakken van dien, is er steeds meer behoefte om juist naar buiten te gaan, en aan het gezondheid te blijven werken.

Ik zeg: ‘andere tijden, nieuwe wegen”.

Heb je last van toenemend gewicht en stress onder andere door het vaak van huis zijn of juist thuis werken? Wil je beter in je vel zitten en efficiënt met een knipoog behandeld worden? Past deze vorm van maatwerk bij jou?
Mail me.
Ruthmila Timmerman-Florencia.
info@art2health.com
Kwaliteitsregisternr:
599904637489
info@art2health.com of meld u zich aan op www.art2health.com.


Bron:
https://www.ad.nl/wetenschap/een-hond-als-therapeut-een-dier-kan-je-beter-maken-ookpsychologisch~a0efead3/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Theo Verheggen & Wouter Bollebakker AD.nl 5 april 2020.

https://inspiratie.intratuin.nl/huisdier-goed-voor-gezondheid/

Bernice Muntz Dierentrainer en gedragstherapeutdieren

https://www.menzis.nl/zakelijk/publicaties/gezondheidsblog/2018/11/01/hond-op-de-werkvloer

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *